3v1 nejpálivější chilli koření

309 

3v1 nejpálivější chilli koření = 3 x 13 ml koření v praktickém uzaviratelném balení
Trinidad Scorpion Butch Taylor koření
Složení: mleté papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor
Hmotnost: 7 g
Země původu: USAPálivost: až 1 463 700 SHU
Nejpálivějš

Objednat

SKU: 15303 Category:

Description

3v1 nejpálivější chilli koření = 3 x 13 ml koření v praktickém uzaviratelném balení
Trinidad Scorpion Butch Taylor koření
Složení: mleté papričky Trinidad Scorpion Butch Taylor
Hmotnost: 7 g
Země původu: USAPálivost: až 1 463 700 SHU
Nejpálivější papričkou na světě: 1.3.2011 Guinnessova kniha rekordů

Bhut Jolokia koření
Složení: mleté papričky Bhut Jolokia Hmotnost: 7g
Země původu: IndiePálivost:  až 1 041 427 SHU
Historie papričky Bhut Jolokia
Paul Bosland z Chile Pepper institutu analyzoval jako první u papričky Bhut Jolokia více jak 1 milion Scovilleho pálivých jednotek (SHU). A v roce 2006 byla dokonce zařazena do Guinnessovy knihy rekordů jako nepálivější chilli paprička na světě.
Popis papričky Bhut Jolokia Plody jsou protáhlé 5 – 8,5 cm dlouhé, 2,5 – 3 cm široké. Mají vlnící se povrch. Papričky dozrávají od zelené do po jasně červené zabarvení. Pěstitelské podmínky jsou stejné jako pro papričku Habanero a ostatní papriky rodu C. Chinenses. Do 90 dní od přesazení jsou lusky zelené a při 120-ti dnech v plné zralosti červené. Mletá Bhut Jolokia má přes svou extrémní pálivost svou nezaměnitelnou a charakteristickou vůni a chuť. Je vhodná jako dochucovadlo polévek, salátů nebo gulášů. Mletou Bhut Jolokii lze také využít pro přípravu velmi pálivé chilli omáčky v případě, že nemáte po ruce Bhut Jolokii čerstvou. Při manipulaci a uchovávání mleté papričky Bhut Jolokia mějte na paměti, že se jedná o extrémně pálivý produkt, který při vdechnutí i při malé koncentraci velmi dráždí sliznice. Tyto účinky jsou přirovnatelné k pepřovému spreji.
Habanero  koření
Složení: mleté papričky Habanero Orange Hmotnost: 7 gZemě původu: MexikoPálivost: až 577 000 SHU
Paprička Habanero Paprička habanero (Capsicum chinense Jacquin) (původ slova pochází ze španělského Havana) jednou z více pálivějších druhů. Nezralé habanero jsou zelené, v průběhu zrání mění svou barvu. Nejznámější barvy jsou červená, žlutá, oranžová, hnědá, fialová, největší zajímavostí je Habanero White (bílá). Typické zralé habanero je 2-6 cm velké. Většina papriček habanero dosahuje pálivosti 200.000 – 300.000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). Jediná Habanero Red Savina dosahuje pálivosti až 500.000 SHU jednotek. Původ papriček je pravděpodobně z Kuby, odkud se paprička dostala na Yucatán, kde se jí dnes ročně sklidí zhruba 1.500 tuny. Dalšími místy, kde se ve větším množství pěstuje, jsou Belize, Kostarika a některé státy USA (Texas, Idaho a Kalifornie). Pálivost papričky a její delikátní chuť z ní dělá velmi populární přísadu omáček a jídel. .